Που ερχεστε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

Έρχεστε στη νότια πλευρά του παραθαλάσσιου χωριού των Νέων Πόρων του Νομού Πιερίας, ακριβώς στην άκρη της επονομαζόμενης Ολυμπιακής Ριβιέρας.

Η περιοχή φημίζεται για την εύκολη και ποικίλη προσβασιμότητα που προσφέρει στον ταξιδιώτη, από όπου και αν αυτός επιλέξει να την προσεγγίσει, μιας και βρίσκεται σε ένα συγκοινωνιακά καλά δικτυωμένο σημείο της παράκτιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Το ίδιο το χωριό των Νέων Πόρων, απλώνεται εξαιρετικά ρυμοτομημένο σε μια μικρή επίπεδη έκταση πλαισιωμένη από τη θάλασσα, τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου και έναν σημαντικό υδροβιότοπο

Όποιο και αν είναι το ορμητήριό Σας, απλώς επιλέξτε το μέσο μεταφοράς της προτίμησής Σας και ξεκινήστε το ταξίδι Σας για το ξενοδοχείο Εύδιον στους Νέους Πόρους.

Έρχεστε στη νότια πλευρά του παραθαλάσσιου χωριού των Νέων Πόρων του Νομού Πιερίας, ακριβώς στην άκρη της επονομαζόμενης Ολυμπιακής Ριβιέρας.

Η περιοχή φημίζεται για την εύκολη και ποικίλη προσβασιμότητα που προσφέρει στον ταξιδιώτη από όπου και αν αυτός επιλέξει να την προσεγγίσει, μιας και βρίσκεται σε ένα συγκοινωνιακά καλά δικτυωμένο σημείο της παράκτιας ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο διασχίζει τόσο η Εθνική οδός (Ε75) όσο και η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, το «Μακεδονία» και η «Νέα Αγχίαλος» αντίστοιχα, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων εκατέρωθεν των Νέων Πόρων, δημιουργούν ένα πλούσιο – ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες - δίκτυο εναέριας συγκοινωνίας, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη λίστα ευρωπαϊκών πόλεων και μητροπόλεων.

Όποιο και αν είναι το ορμητήριό Σας, απλώς επιλέξτε το μέσο μεταφοράς της προτίμησής Σας και ξεκινήστε το ταξίδι Σας για το ξενοδοχείο Εύδιον στους Νέους Πόρους.

Σύντομα, εύκολα και οικονομικά θα μας βρείτε να Σας περιμένουμε στο τέλος της οδού Περραιβού για να Σας παραδώσουμε το κλειδί των διακοπών Σας. 

Που να κολυμπησετε

ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Οργανωμένες ακτές, με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μια, απλώνονται διαδοχικά σε μήκος 70 χιλιομέτρων, επιτρέποντας στον επισκέπτη να αντλήσει όλα τα οφέλη από διαφορετικούς, γειτονικούς τόπους και εξασφαλίζοντας μεγάλη γκάμα επιλογών.

Υπάρχουν 16 τουλάχιστον λόγοι, που καθιστούν τις 16 ακτές της Πιερίας ασυναγώνιστες:

Το μήκος του θαλασσινού μετώπου: 16 οργανωμένες ακτές, με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μια, απλώνονται διαδοχικά σε μήκος 70 χιλιομέτρων, επιτρέποντας στον επισκέπτη να αντλήσει όλα τα οφέλη από διαφορετικούς, γειτονικούς τόπους και εξασφαλίζοντας μεγάλη γκάμα επιλογών.

Η αμμουδιά: Οι ακτές της Πιερίας διαθέτουν πλατιά αμμουδιά με πλούσια χρυσή άμμο.

Η θάλασσα: Οι ακτές της Πιερίας διαθέτουν γαλάζια και καθαρή θάλασσα, ρηχή και ασφαλή για κάθε ηλικία.

Οι διευκολύνσεις για τα μικρά σκάφη: Οργανωμένα λιμάνια προσφέρονται για μικρά σκάφη (http://marinaplatamon.gr/).

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας: Ενώ χαίρεται την ακτή και τη θάλασσα, ο επισκέπτης έχει ταυτοχρόνως τη δυνατότητα να βρεθεί, σε ελάχιστο χρόνο, στους δροσερούς οικισμούς και τις σκιερές τοποθεσίες των ορεινών όγκων, που απλώνονται δίπλα στις ακτές και να χαρεί τις γραφικές διαδρομές τους.

Η εναλλαγή του τοπίου: Δίπλα στη θάλασσα εναλλάσσονται πευκώνες, άλση, εκτεταμένες παραλίες ή απομονωμένοι όρμοι, έτσι ώστε ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει το τοπίο που προτιμά.

Η εύκολη πρόσβαση: Τρεις παράλληλοι δρόμοι, λεωφορειακές και σιδηροδρομικές γραμμές καθιστούν τη μετακίνηση ζήτημα επιλογής.

Που να εξερευνησετε

ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ

Νέο! 

Ανακαλύψτε το μαγευτικό υγρότοπο των Νέων Πόρων μέσα από το ολοκαίνουργιο Ιχθυοτροφικό - Οικοτουριστικό Πάρκο Τηθύς, μόλις 300 μέτρα από το Ξενοδοχείο Εύδιον! 


www.tethys.gr/park_tethys.html

Τρεις μεγάλοι υδροβιότοποι καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα της Πιερίας. Βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από τα τουριστικά θέρετρα. Η οικολογική σημασία τους είναι μεγάλη. Αλλά και ο επισκέπτης που δεν έχει άμεσα οικολογικά ενδιαφέροντα, θα μαγευτεί από το γραφικό τοπίο και τα πρωτόγνωρα χρώματα που κρύβει ο μαγικός συνδυασμός νερών και σπάνιων φυτών.

Ο υδροβιότοπος των Νέων Πόρων 

Ο υδροβιότοπος των Νέων Πόρων καλύπτει το βορειότερο τμήμα του Δέλτα του Ποταμού Πηνειού. Περιλαμβάνει 600 είδη φυτών, εκτάσεις με πλατάνια, θαμνώνες, καλαμώνες και αγριολούλουδα. Ανάμεσα τους ζουν αποδημητικά και υδρόβια πτηνα, αλλά και τα θρυλικά αρπακτικά του γειτονικού Κάτω Ολύμπου.

Το Δέλτα του Αλιάκμονα

Το Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα καλύπτει έκταση 40.000 στρεμμάτων και είναι από τα πιο σημαντικά στην Ευρώπη. Ανάμεσα σε αβαθείς λιμνοθάλασσες και αμμονησίδες, πυκνούς θάμνους και ψηλά δέντρα, ζουν αλεπούδες τσακάλια, ασβοί, λαγοί και αγριόγατες, πετούν 215 είδη πουλιών με πιο χρακτηριστικό τον ερώδιο. Στο ποτάμι κρύβονται 33 είδη ψαριών, αλλά και βατράχια νεροχελώνες και νερόφιδα. Τα είδη φυτών υπερβαίνουν τα 500.

Η Αλυκή Κίτρους 

Η Αλυκή Κίτρους είναι εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με έκταση 15.000 στρεμμάτων. Οι σπάνιοι οργανισμοί που φιλοξενεί, είναι η τροφή των πουλιών που συγκεντρώνονται στην περιοχή, ανάμεσα στα οποία και το ροζ φοινικόπτερο. Στη λιμνοθάλασσα ζει μεγάλος πληθυσμός μεσογειακών χελωνών.

 

ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΟΛΥΜΠΟΣ

Το μυθκό βουνό δεν χρειάζεται συστάσεις! 

Το γνωστότερο ίσως βουνό του πλανήτη, ο Όλυμπος, δεσπόζει αγέρωχος μεταξύ Μακεδονίας και Θεσσαλίας. 

Δέχεται ετησίως έναν απίστευτο αριθμό εσωτερικών και εξωτερικών επισκεπτών που τον ανακαλύπτουν μέσα από απλές περιηγήσεις ή οργανωμένες εξερευνήσεις, αναβάσεις και μαραθωνίους. 

Το ξενοδοχείο Εύδιον βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη θέση εκκίνησης Πριόνια του Ολύμπου (1100 μέτρα) και αποτελεί ιδανικό κατάλυμα και ορμητήριο για τους επίδοξους εξερευνητές του βουνού των 12 θεών. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Όλυμπο, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες: 

http://www.olympusfd.gr/

http://www.olympus-climbing.gr/

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετέωρα δεν χρειάζονται συστάσεις. 

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι το ξενοδοχείο Εύδιον αποτελεί ιδανικό κατάλυμα και σημείο εξόρμησης για την επίσκεψή σας στα μαγευτικά Μετέωρα, σε απόσταση μόλις 130 χιλιομέτρων. 

Περισσότερες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα Μετέωρα θα βρείτε στο 

http://www.visitmeteora.travel/gr/

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από τηνΚαλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πηγή - περισσότερες πληροφορίες

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%89%CF%81%CE%B1.